Lymfedrainage - Skincare
Door middel van de combinatie van producten en apparatuur richt Mariska Splinter van Skincare zich voornamelijk op het optimaliseren en verbeteren van de conditie van de huid
skincare, skin, huid, mariska splinter, laren, het gooi, schoonheidsspecialist, Total Skin Beauty Toren, ANBOS, PHformula, lycon, hars, harsen, puresse, make-up, ontharen, bindweefselmassage, lymfedrainage, gezichtsbehandeling
16473
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16473,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Lymfedrainage

Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een zeer rustige en zachte massagetechniek.

In de lymfe worden stoffen opgenomen die niet in de weefsels thuishoren, zoals te veel eiwitten, te veel water of vreemde cellen die ons lichaam zijn binnengedrongen, zoals bacteriën. Het lymfevatenstelsel zorgt ervoor dat alle overtollige stoffen worden afgevoerd en tegelijkertijd ons immuunsysteem wordt gestimuleerd. Als we geen optimale circulatie van deze vochten hebben, kunnen er allerlei stoornissen ontstaan en voelen we ons niet meer lekker.

 

Doctor Vodder, een Deense filosoof en bioloog, ontwikkelde rond 1930 een specifieke techniek om deze lymfestroom te optimaliseren. Via een aangepast ritme en de specifieke richting van de spiraal- en pompbewegingen stimuleren we de doorstroming. Tegelijkertijd heeft deze techniek een positieve invloed op het neuro-vegetatief stelsel, met name een “parasympatische stimulans”, dit wil zeggen dat deze techniek zorgt voor een zeer ontspannen toestand, waardoor stress uit het lichaam wordt verwijderd.

 

Manuele lymfedrainage is een zeer rustige en zachte massagetechniek. Ik pas technieken toe om de lymfeklieren te stimuleren en vocht en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Er zijn twee verschillende drukfases:

 

De drukfase zorgt voor voldoende opening van de kleinste lymfevaten vlak onder de huid, die met een soort verschuifbare klepjes zijn afgesloten. Hierdoor kan de lymfe in het lymfevat komen. De drukloze fase geeft de lymfevaten weer de gelegenheid zich te sluiten, waarna de lymfe verder afgevoerd kan worden.

 

De behandeling van circa 35 minuten is uitermate geschikt bij een gevoelige rosacea huid maar ook als voor- en nabehandeling van een ooglidcorrectie. Lymfedrainage is los te boeken maar ook prima met een behandeling te combineren.