Micro-needling therapie - Skincare
Door middel van de combinatie van producten en apparatuur richt Mariska Splinter van Skincare zich voornamelijk op het optimaliseren en verbeteren van de conditie van de huid
skincare, skin, huid, mariska splinter, laren, het gooi, schoonheidsspecialist, Total Skin Beauty Toren, ANBOS, PHformula, lycon, hars, harsen, puresse, make-up, ontharen, bindweefselmassage, lymfedrainage, gezichtsbehandeling
16779
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16779,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Micro-needling therapie

Micro-needling therapie

Micro-needling is een behandelmethode waarbij met behulp van een speciale naaldtechniek microscopisch kleine gaatjes in de huid worden gemaakt. Op deze manier wordt de huid uitgedaagd om zich te herstellen en begint er een natuurlijk herstelproces. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

Er wordt gebruik gemaakt van een speciale vibrerende pen met een kopstukje van minuscule steriele naaldjes. Hiermee worden onder hoge snelheid hele kleine kanaaltjes verticaal in de huid geprikt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar stimuleren de huid precies genoeg om actief te worden. De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

 

Voor een eerste micro-needling behandeling vindt er altijd eerst een intakegesprek plaats. Samen met u bespreek ik uw medische gegevens en wordt gekeken of de micro-needling een geschikte behandeling voor u is. Bij de intake wordt gekeken naar uw huidtype en leg ik uit wat er allemaal bij de behandeling komt kijken en wat u van de behandeling mag verwachten. Ook wordt het intake-formulier getekend waarmee u toestemming geeft om de behandeling uit te voeren.

 

De huid wordt schoongemaakt en er wordt een intensief serum aangebracht op uw huid. Dan wordt de pen (met minuscule naaldjes) roterend over uw huid bewogen. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. Er kunnen wat puntbloedinkjes zichtbaar zijn tijdens de behandeling. Dit is een normaal verschijnsel. De huid wordt na de micro-needling gekoeld en gehydrateerd door een Hydro behandeling, waarbij zuurstof wordt gezogen uit een zuivere waterfles. Door negatieve druk kan het hydra dermabrasie systeem onzuiverheden vervangen in de poriën met schoon zuiver water en 100% zuurstof, waardoor het effect ontstaat van schoon gereinigde poriën en een betere vochtgehalte in de huid. Door dit te combineren met een vitamine destillaat geef je de huid een enorme hydra boost.

 

Vervolgens wordt er door middel van cryotherapie een verstevigend serum ingesluisd. De behandeling wordt afgesloten met een crème en SPF.

 

De micro-needling behandeling wordt vaak gecombineerd met microdermabasie, door de huid namelijk intensief vrij te maken van dode en verhoornde huidcellen kunnen de werkstoffen beter en dieper in de huid worden gebracht.

 

Na de behandeling
Afhankelijk van het soort huidoppervlak zal de huid er rozerood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. De huid kan ongeveer 2-3 dagen na de behandeling wat roder zijn dan normaal. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook wat gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten.

 

Uw huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden.

 

Bescherm uw huid goed met een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger en breng voor de opeenvolgende 2 weken een serum aan op het behandelde gebied. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw specialist geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

 

Te verwachten resultaat
Na gemiddeld 2 tot 4 weken is er verbetering te zien. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder aanzien. De aanmaak van bindweefsel is echter een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Het eindresultaat zal pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar zijn. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

 

De behandeling kan elke 4 tot 8 weken worden herhaald.

pHformula Peeling